Hélène Beaugrand – Particules Elementaires, Blend

34,95 (incl. btw)

 

Een prachtige blend van Pinot Noir en Chardonnay. Wat krachtiger dan zijn broertje ”Le Grand Carré”. Je proeft rood fruit in een champagne die daarnaast krachtig en fris is.

Geschikt om bij alle gangen van de maaltijd te kunnen drinken of om open te trekken als er wat te vieren valt.

Prijs kwaliteit verhouding: +++

 

Druif: 50% Chardonnay. 50% Pinot Noir

Suiker: Extra Brut, 5 gram/L

Cru: Cru

Rijping: 36+ maanden

 

Op voorraad

Deze champagne komt uit het zuidelijke deel van de champagne streek; Montgueux, vlak naast Troyes. Dit is gelijk ook het kleinste champagnegebied met zo'n 20 hectare, waarvan Hélène 4 hectare in haar bezit heeft.

De met gras begroeide ondergrond van kalk en vuursteen maken de heuvel van Montgeueux de gezondste van de hele champagne streek. Niet voor niets wordt hier al vanaf de 12e eeuw wijn gemaakt.

Waar van oudsher de druiven uit dit gebied alleen verkocht werden aan de grote champagnehuizen uit Reims, heeft grootvader Leon Beaugrand ervoor gezorgd dat Mongueux in 1927 is toegelaten tot de voorloper van de ''Appelalation d'orgine Controlee''. Hierdoor mocht de familie en de rest van het dorp zelf champagne maken van hun kostbare druiven. Inmiddels heeft de familie meerdere generaties ervaring en maken ze fantastische champagnes.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hélène Beaugrand – Particules Elementaires, Blend” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Champagne Helene Beaugrand Kaart 2 - De Bubbeleaars