Hélène Beaugrand – Le Grand Carre, Blanc de Blancs

39,95 (incl. btw)

 

Een Blanc de Blancs gemaakt zonder ook maar 1 gram suiker toe te voegen. Deze zogenaamde  ”Brut Nature” is zeer uitgebalanceerd. Uiteraard komt de frisheid van de Chardonnay druiven goed naar voren, maar totaal anders dan bij zijn broertjes uit de Côte de Blanc blijft deze champagne zacht in de afdronk.

Groot geworden aan 45 jaar oude ranken op de zuidelijk gerichte heuvels van Montgueux.

Een zeldzaam pareltje voor de echte champagne liefhebber!

 

Druif: 100% Chardonnay

Suiker: Brut Nature, 0 gram/L

Cru: Cru

Rijping: 36+ maanden

 

Op voorraad

Deze champagne komt uit het zuidelijke deel van de champagne streek; Montgueux, vlak naast Troyes. Dit is gelijk ook het kleinste champagnegebied met zo'n 20 hectare, waarvan Hélène 4 hectare in haar bezit heeft.

De met gras begroeide ondergrond van kalk en vuursteen maken de heuvel van Montgeueux de gezondste van de hele champagne streek. Niet voor niets wordt hier al vanaf de 12e eeuw wijn gemaakt.

Waar van oudsher de druiven uit dit gebied alleen verkocht werden aan de grote champagnehuizen uit Reims, heeft grootvader Leon Beaugrand ervoor gezorgd dat Mongueux in 1927 is toegelaten tot de voorloper van de ''Appelalation d'orgine Controlee''. Hierdoor mocht de familie en de rest van het dorp zelf champagne maken van hun kostbare druiven. Inmiddels heeft de familie meerdere generaties ervaring en maken ze fantastische champagnes.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hélène Beaugrand – Le Grand Carre, Blanc de Blancs” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *