Hélène Beaugrand – Belle Hélène, Blanc de Meunier

109,95 (incl. btw)

 

Geweldige champagne gemaakt van louter Pinot Meunier druiven. Het beste wat Hélène Beaugrand te bieden heeft. Speciale gelimiteerde editie.

De druiven zijn geworden aan 45 jaar oude ranken op de zuidelijk gerichte heuvels van Montgueux.

Op zoek naar echt een bijzondere champagne? Zoek dan niet verder. Deze fles is net zo bijzonder als dat hij lekker is.

 

Druif: 100% Pinot Meunier

Suiker: Brut Nature, 0 gram/L

Cru: Cru

Rijping: 60+ maanden

 

Op voorraad

Deze champagne komt uit het zuidelijke deel van de champagne streek; Montgueux, vlak naast Troyes. Dit is gelijk ook het kleinste champagnegebied met zo'n 20 hectare, waarvan Hélène 4 hectare in haar bezit heeft.

De met gras begroeide ondergrond van kalk en vuursteen maken de heuvel van Montgueux de gezondste van de hele champagne streek. Niet voor niets wordt hier al vanaf de 12e eeuw wijn gemaakt.

Waar van oudsher de druiven uit dit gebied alleen verkocht werden aan de grote champagnehuizen uit Reims, heeft grootvader Leon Beaugrand ervoor gezorgd dat Mongueux in 1927 is toegelaten tot de voorloper van de ''Appelalation d'orgine Controlee''. Hierdoor mocht de familie en de rest van het dorp zelf champagne maken van hun kostbare druiven. Inmiddels heeft de familie meerdere generaties ervaring en maken ze fantastische champagnes waarvan de ''Belle Hélène'' de absolute koning is.

 

Extra informatie

Gewicht 1 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Hélène Beaugrand – Belle Hélène, Blanc de Meunier” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *